Om Marbella

Marbella ligger på bergsfoten till Sierra Blanca i södra Spanien i Málaga-provinsen i Andalusien på Costa del Sol (Spanska solkusten). I Marbella bor det 141 000 personer (2018).

Marbella är en plats som har varit bebodd av människor sedan 700-talet och hette då Salduba för att sedan byta namn till Marbil-la efter att araberna tagit över styret från romarriket, för att sedan döpas till Marbella av de katolska monarkerna år 1485.

Sedan 60-talet är Marbella en etablerad svenskkoloni, med många svenskar som bor där permanent.

 

Marbella flagga

Marbellas flagga

Marbella stadsvapen

Marbellas stadsvapen

Klassisk semesterort

Marbella är den klassiska semesterorten på den spanska solkusten. Men det är också en modern spansk stad med en vacker gammal stadskärna. Gamla stan (Casco Antiguo) grundades under romartiden och kallades ursprungligen för Salduba (saltstaden). Marbella ligger vid kusten och här finns ett flertal stränder som binds samman av en vacker strandpromenad ”Golden Mile” till välkända hamnen Puerto Banus.

I gamla stan kan man flanera runt bland trånga gränder och mysiga små torg. Det är aldrig långt till ett café eller en mysig liten tapasrestaurang här och mysiga små butiker som säljer allt från inredning och smycken till kläder och skor ligger sida vid sida. Skillnaden mellan gamla stan och övriga Marbella är rätt slående. Den gamla stadskärnan består av låg bebyggelse och trånga gränder, medan den nya delen består av höga hus och breda gator.

Många skandinaver har länge haft Marbella som sin favoritplats och det finns svenska föreningar och en svensk skola. Marbella är för Dig som vill ha stadens fördelar, jetset och flärd, brett urval av kulinariska upplevelser, trånga gränder och spansk atmosfär, bra shopping OCH närheten till hav/golf/berg/storstad!

5-dygnsprognos

MARBELLA Väderprognos

Klimattabell (Marbella)

Månad
Temp
Regndagar
Januari
14° / 6°
13 dagar
Februari
15° / 6°
12 dagar
Mars
16° / 7°
11 dagar
April
18° / 9°
10 dagar
Maj
22° / 11°
8 dagar
Juni
26° / 15°
5 dagar
Juli
29° / 18°
2 dagar
Augusti
29° / 18°
2 dagar
September
26° / 16°
4 dagar
Oktober
22° / 13°
9 dagar
November
17° / 9°
11 dagar
December
11° / 7°
13 dagar

resebloggar.info

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)